DE | EN | RU

info@winheller.com+49 (0)69 76 75 77 80Mon. - Fri. from 8am to 8pm, Sat. from 8am to 5pm

Almanya’da ödenen tır otoyol harcın’da yanlış hesaplamalar: Nakliyat firmaları yaklaşık yüzde dördünü geri alabiliyor!

incorrect truck toll GermanyTır otoyol harcın’da yanlış hesaplamalar: Nakliyat firmaları yaklaşık yüzde dördünü geri alabiliyor!
Türkiye’deki nakliyat firma tırlarının istikameti Almanya olan veya Almanya’dan geçiş yapanların tır otoyol harcı ödeme mecburiyeti vardır. Problem: Tır otoyol harcı avrupa kanunlarını ihlal ediyor. Avrupa Birliği Adalet Divanı Almanyanin tır otoyol harcını yanlış hesapladığına karar verdi. Gereğinden daha fazla hesaplandığı belirlendi (EuGH vom 28.10.2020, C 321/19). Bu karar tüm 2005 yılından sonra ödenmiş tır otoyol harçlar için geçerlidir.

Nakliyat firmaları yüzde 4 fazla ödediler

Almanyanın tır otoyol harcı hesaplamalarına trafik polisinin maliyetininde eklendiği belirlendi. Fakat bu maliyetin işletme gideri olmadığı için tır otoyol harcı hesaplamalarında hesaba katılmaması gerekiyordu. Toplam’da hesaplama yasaya aykırı olarak görüldü. Polis maliyeti tır otoyol harcının yüzde 3,8‘i olduğu için nakliyat firmalarına geri ödeme hakkının bukadar olduğu belirlendi ve zaman aşamasından dolayı 2017-2020 yılları için geçerli sayıldı. Fakat geri ödeme otomatikmen olmadığından dolayı kişi istekte bulunmalıdır.

Büyük miktarda geri ödeme mümkün olabilir

Bizim takip ettiğimiz davalarda toplamda büyük miktarlar geri alındı.

Firma yöneticilerinin başvurması mecburdur

Firma çıkarlarını gözönünde bulundurarak geri ödeme için firma yöneticisinin başvuruda bulunması firmanın çıkarları için en uygun biçimde davranmasi gereklidir. Almanya kanunlarına göre firma yöneticisi geri ödeme için başvurmadığında firmaya zarar verdiğinden dolayı tazminat davasıyla yüzleşebilir. Bu davranış türkiye kanunlarına görede uygun olabilir.

Zaman aşamasına dikkat!

Tır otoyol harcının zaman aşaması üç sene olduğundan 2017’de ödenmiş olan tır otoyol harçlarının yüzde 3,8‘inin geri ödenişi için 31 aralık 2020‘ye kadar başvurulması gereklidir.

2018 ile 2019 yılları için 2021 senesinde geri ödeme başvurusu yapılabilir. Bu konuda sizi desteklemekten onur duyarız.

WINHELLER sizi geri ödeme başvuruda destekliyor

Avukat büromuzun tecrübeli avukatları sizi (almanca, ingilizce, polonca, rusca veya türkçe dilinde) geri ödeme başvurusunda destekliyebilir. 2017 yılında ödenmiş tır otoyol harcın yüzde 3,8’ini geri almak için sizinle hemen başvuruda bulunabiliriz. Istek üzerine başvurunuzla tamamende ilgilenebiliriz.

Teklifimiz şirketler ve nakliyat firmaları için gecerlidir

Ücretimizi sizinle telefonda kararlaştırabiliriz.

Bize E-Mail ile info@winheller.com veya telefon ile +49 69 / 76 75 77 80 ulaşabilirsiniz.

Dikkat: 2017 senesi için geri ödeme talebinde bulunmak istiyorsanız, bize 25 aralık 2020’ye kadar ulaşmanız gerekir.

Stefan Winheller

Attorney Stefan Winheller has specialized in tax law for about 20 years, especially in the areas of cryptocurrencies, foundations/nonprofits and international tax law.

>> show profile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

WINHELLER Blog via Newsletter

Subscribe to our free newsletter and receive regular updates on German business law by e-mail. (Mandatory fields are marked with *)

German Business Law News (4 times a year)
I would like to subscribe to the selected newsletter and for that purpose give my consent to WINHELLER to process my above mentioned data. I have read the "Information for Data Processing in the Newsletter Subscription". I understand that I can revoke my consent at any time with effect for the future by clicking the unsubscribe button within the newsletter. *